A legjobb dolog, hogy enyhítse a térdfájdalmát!

0
1957

A térdfájdalom olyasmi, ami szinte mindenkivel megtörténik Az idő múlásával. A sportolók és az emberek, akik sok fizikai munkát végeznek, hajlamosak a térdsérülésekre, míg mások térdfájdalmat tapasztalnak az ízületi gyulladás vagy a korral járó egyszerű kopás miatt. Akár egy közelmúltbeli sérüléssel, akár egy hosszú távú fájdalommal küzd az egyik vagy mindkét térdében, a fájdalom hihetetlenül zavaró lehet, ha nem fizikailag korlátozó. Lehet, vagy nem kényelmes kezelésére a tünetek gyógyszeres kezelés, vagy van egy nagyobb kép orvosi terv az orvos, de segíthet, hogy néhány módja annak, hogy enyhítse a tartós térdfájdalom otthon és a munkahelyen, amelyek nem túl a-counter gyógyszerek, hogy visszanyerje néhány képességét, hogy mind a fókusz, mind a nyugalom.

Itt a Mueller Sport Medicine-nél minden egyes ügyféllel törődünk, legyen szó profi sportolóról, alkalmi edzésről, vagy csak valakiről, aki próbálja túlélni a mindennapi életét. A gyógyászati termékek széles választékával reméljük, hogy minden fájdalom elviselhetőbbé válik, és minden sérülés gyorsabban gyógyul. Remélhetőleg ezek a technikák a tartós térdízületi fájdalmaid kezelésére is segítenek majd neked és a térdeidnek.

A kezelést tisztának és biztonságosnak kell beállítani

A térdfájdalom kezelésének első és legfontosabb lépése, hogy tudjuk (legalább megközelítőleg), honnan származik. Ha sérülésből származik, meg kell vizsgáltatnia a térdét egy orvossal, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincs komoly károsodás vagy különleges ellátás. Ha ez egy olyan állapot eredménye, amit ismer, kövesse az erre az állapotra javasolt kezelési módszereket. Ha nem tudod, miért fáj a térded, figyelj oda, hol fáj, milyen körülmények között, és mit tehetsz, hogy megváltoztasd az érzést.

Ha a fájdalom a mozgás, relaxál a pihenés, vagy a fájdalom intenzív anélkül, hogy haladékot, forduljon orvoshoz, mielőtt támaszkodva otthoni jogorvoslati. Ha nyílt seb van, állítsa be a kezelést, hogy tiszta és biztonságos legyen. Ne feledje, hogy tisztában kell lennie orvosával arról, hogy mit fedez fel a térdízületi fájdalom forrás, és együtt kell működnie velük, hogy orvosolja az oka, nem csak a tünetek, ha egyáltalán lehetséges. Ha tudod, hogy körülbelül mi folyik a térded, itt az ideje, hogy egy kis mélyreható vizsgálatot. Sok kérdés térdízületi fájdalom lehet kapcsolatban az izmok, inak körül a térd, nem pedig az ízület maga.

Finoman szonda a térd körül a területet az ujjak hegyével, beleértve a borjú felső és az alsó a comb, hogy megtudja, ha azonosítani egy terület, amely fáj, vagy kivételesen puha, mint ez is nyom, hogy egy mélyebb probléma, mint egy egyszerű ficam vagy kaparás. Ha a szövet fáj, amikor szondázzák, próbálja meg egy kis könnyű masszázs a térd körül, hogy lássuk, hogy enyhíti-e a fájdalmat, vagy enyhíti a feszültséget. Ha ez rosszabbá teszi a fájdalmat, hagyd abba, és kitaláltad, menj orvoshoz.

Ami térdfájdalmat okozhat

Gyakran, ha nem lehet felismerni, hogy egy határozott, mert a térd fájdalom, nem orvosi aggodalom még, lehet, hogy egyszerűen foglalkozik merevség, az ülő túl hosszú, vagy állandó a rossz irányba. Számos módja van annak, hogy véletlenül, hogy a térdek meglehetősen kényelmetlen, beleértve a reteszelés a térd, ül a lábát, és tartja még mindig túl hosszú, ami minden okozhat térd fájdalom, ha végre felkelsz, vagy ahogy a térd elhasználódik az idő múlásával. Mielőtt sérültnek nyilvánítaná magát, próbáljon meg lassan sétálni öt percig, hogy lássa, enyhül-e a fájdalom és a feszültség.

Ez az egyik oka annak, hogy a” walk it off ” egy szabványos darab sport képzési tanácsot. Gyakran, ami problémának tűnik, azt meg kell oldani. Próbálja lengetni a lábát szabadon a térd is, ha úgy érzi, kiegyensúlyozatlan, vagy még nem akar súlyt a térd. Ha a térd nem duzzad (ez fontos), akkor egy hosszú forró fürdő lehet pontosan az, amit az orvos előírt. Fürdés, különösen egy kádban, ahol kinyújtózhat, számos térdnyugtató tényezőt biztosít, amelyek elősegítik a gyógyulást és a gyors gyógyulást.

A hő ellazítja az izmokat és az inakat, és enyhíti a fájdalmat

Először is, a hő ellazítja az izmokat és az inakat, és enyhíti a stressz vagy a térd nem ideális mozgása által okozott fájdalmat. Másodszor, a hő elősegíti a vér áramlását, amely felgyorsítja a gyógyulási folyamatot azáltal, hogy folyamatosan friss tápanyagokat és forrásokat juttat a gyógyulási sérüléshez. Végül, a fürdőbe fekve nem csak a lábadról szállsz le, hanem a lábaid és a lábaid teljes súlyát is leveszi a lábadról, ha hagyod, hogy a lábaid lebegjenek egy kicsit. Ha úgy tud hátradőlni, hogy a térde a forró vízben van, és a szíve felett, akkor ez eléri a következő pontot is, a magasságot.

A fürdőn kívül, miközben a mozgás és az erő fontos, ne feszítsd túl a térded, és adj neki elég időt, hogy pihenhessen és felépüljön a napi tevékenységekből. Az emelkedés, mint amikor a lábadat valami kényelmesre teszed, növeli a véráramlást, ami jót tesz a gyógyulásnak és a pihenésnek, lehetővé teszi, hogy a tested erőforrásait a gyógyulásra összpontosítsd, és megelőzze a további károsodást.

Ez a két tényező kombinálja, hogy csökkentse a stressz a térd, és, ideális esetben, hogy csökkentse a fájdalmat, amit tapasztalsz is. Ne a legjobb, hogy a sérült ízület magasabb magasságban, mint a szív. Ez trükkös tud lenni a térdekkel, és a legjobb esélyed, ha a hátunkra fekszel, a térded egy párnázott széken vagy egy halom párnán. Ha a térd nem duzzad, javasoljuk, szinte bármilyen biztonságos hőkezelés akkor jön fel otthon vagy az irodában.

Használhatja hőszállítmányok ruhába csomagolva, forró nedves törölközők, amely egy otthon kedvenc, vagy akár egy hőterápiás egység, amely pumpálja a meleg vizet egy lágy zárójel állandó hőmérséklet-vezérelt kezelés. Hőterápia használatakor, akkor is ragaszkodni körülbelül 30 perces ülések minden néhány órában, hogy ne vigye túlzásba. Is, soha nem alszik el a fűtési vagy hűtési kezelés. A forró fürdő módszer technikailag egy másik megközelítése az elosztott hőkezelésnek, amely hosszabb kezeléseket tesz lehetővé biztonságosan, ha melegen tartja a fürdőt. Azt is fontolja meg, áztatás csak a térd vagy a láb.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here