A korod hogyan változtatja meg a szexuális teljesítményt?

0
1903

Sok ember szeretne és szüksége van arra, hogy közel legyenek egymáshoz, ahogy idősebbek lesznek. Néhány, ez magában foglalja a vágy, hogy továbbra is aktív, kielégítő szexuális életet. Az öregedés azt jelentheti, hogy a szexuális aktivitást fizikai, egészségügyi és egyéb változásokhoz kell igazítani. Sokféle módja van a szexnek és az intim kapcsolatnak—egyedül vagy egy partnerrel. A szexualitásának kifejeződése számos fajta érintést vagy stimulációt is magában foglalhat. Néhány felnőtt dönthet úgy, hogy nem vesz részt szexuális tevékenységben, és ez is normális. Mik A Normális Változások?

A normális öregedés fizikai változásokat hoz mind a férfiakban, mind a nőkben. Ezek a változások néha befolyásolják a szex lehetőségét. Egy nő észrevehet változásokat a vaginájában. Ahogy egy nő öregszik, a vaginája lerövidül és keskenyedik. A hüvelyi falai vékonyabbak és merevebbek lehetnek. A legtöbb nőnek kevesebb vaginális kenőanyaga lesz, és több idő kell ahhoz, hogy a hüvely természetes úton síkosítsa magát.

Túl öreg vagyok a biztonságos szexhez?

Ezek a változások lehet, hogy bizonyos típusú szexuális tevékenység, mint például a hüvelyi penetráció, fájdalmas vagy kevésbé kívánatos. Ha a hüvelyi szárazság egy kérdés, a víz alapú kenőanyag zselé vagy síkosított óvszer lehet kényelmesebb. Ha egy nő hormonterápiát használ hőhullámok vagy más menopauzás tünetek kezelésére, akkor lehet, hogy gyakrabban akar szexelni, mint a hormonkezelés előtt. Idős pár ölelkezik egy padon. Ahogy a férfiak öregszenek, az impotencia (más néven erectilis dysfunctio, vagy ED) gyakoribbá válik.

ED az erekció elvesztése és fenntartása. ED az erekció kialakulását hosszabb ideig is eltarthat. Lehet, hogy az erekciója már nem olyan erős, mint régen. Az orgazmus utáni erekció elvesztése gyorsabban is bekövetkezhet, vagy hosszabb ideig tarthat, mielőtt újabb erekció lehetséges lenne. ED nem jelent problémát, ha hébe-hóba előfordul, de ha gyakran előfordul, beszéljen orvosával.

Beszéljen a partnerével ezekről a változásokról és az érzéseiről. Orvosa javaslatot tehet a szex megkönnyítésére. Túl öreg vagyok a biztonságos szexhez? Az életkor nem véd meg a szexuális úton terjedő betegségektől. A szexuális aktivitással rendelkező idősebb személyek a szifilisz, gonorrhea, chlamydia fertőzés, genitális herpesz, hepatitis B, genitális szemölcsök és trichomoniasis veszélyének lehetnek kitéve.

A szexualitás gyakran kényes egyensúly

Egy férfinak teljes erekcióra van szüksége, mielőtt felhúzna egy óvszert. Beszéljen orvosával arról, hogyan védheti meg magát minden szexuális úton terjedő betegségtől és fertőzéstől. Menjen rendszeres ellenőrzésekre és tesztekre. Beszéljen a társával. Sosem vagy túl öreg ahhoz, hogy kockáztass. A szexualitás gyakran érzelmi és fizikai problémák kényes egyensúlya.

Az érzéseid befolyásolhatják, hogy mire vagy képes, és mit akarsz tenni. Sok idősebb pár nagyobb kielégülést talál a szexuális életében, mint amikor fiatalabbak voltak. Sok esetben kevesebb a zavaró tényező, több az idő és a magánélet, nem kell aggódni a terhesség miatt, és nagyobb az intimitás egy életre szóló partnerrel. Ahogy öregszünk, a testünk megváltozik, beleértve a testsúlyunkat, a bőrünket és az izomtónusunkat, és néhány idősebb felnőtt nem érzi magát olyan jól az öregedő testükben. Idősebb felnőttek, férfiak és nők egyaránt aggódhatnak, hogy partnereik többé nem találják őket vonzónak.

Ne féljen beszélni orvosával

Néhány terapeuta speciális képzést nyújt a szexuális problémák kezelésére. Ha úgy érzi, változás a partner hozzáállása a szex, ne feltételezze, hogy már nem érdekli Önt, vagy az aktív szexuális életet. Beszélj róla. Sok dolog, ami szexuális problémákat okoz idősebb felnőttek lehet segíteni. Mit Tehetek? Vannak dolgok, amiket egyedül is megtehetsz egy aktív és élvezetes szexuális életért.  Ha hosszú távú partnere van, szánjon időt arra, hogy jól érezze magát egymással, és megértse a változásokat, amelyekkel mindkettőjüknek szembe kell néznie.

Ne félj beszélni az orvos, ha van egy probléma, amely befolyásolja a szexuális életet. Lehet, hogy tud valamilyen kezelést javasolni. Például, a leggyakoribb szexuális nehézség az idősebb nők fájdalmas közösülés által okozott hüvelyszárazság. Orvosa vagy gyógyszerésze javasolhatja a hüvelyi kenőanyagok vagy hidratáló szerek használatát. Víz alapú kenőanyagok hasznos, ha szükséges, hogy a szex kényelmesebb.

Hidratáló használják rendszeresen, minden 2 vagy 3 nap. Vagy, az orvos javasolhatja egyfajta hüvelyi ösztrogén. Ha ED a probléma, gyakran lehet kezelni, sőt talán vissza is lehet fordítani gyógyszerekkel vagy más kezelésekkel. Vannak gyógyszerek, amik segíthetnek. Nitrátokat tartalmazó gyógyszereket, például nitroglicerint szedő férfiaknak nem szabad alkalmazni. A tablettáknak vannak lehetséges mellékhatásai. Legyen óvatos minden olyan étrend-vagy gyógynövény-kiegészítők ígéretes kezelésére ED. Mindig beszéljen orvosával, mielőtt bármilyen gyógynövényt vagy kiegészítőt szedne.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here